facebook-icon
instagram icon
youtube icon
email icon

LATGALES BURGERS

Sastāvdaļas
Burgeru "Maiziņš"
BBQ mērce
Liellopu burgeru kotlete
Čedaras siera šķēle
Salātu lapas
Tomāti
Marinētais gurķis
Kūpinātais bekons – 4 šķēles
Baltā mērce (ķiploku vai gurķu)

Pagatavošana:

1.Liellopu burgeru kotletes pagatavošana: liellopu malto gaļai pievieno smalki sagriezto sīpolu, sāli un piparus (pēc garšas). No maltās gaļas masas formē apaļu plācenīti burgera gaļas formā. Pirms cepšanas to ieliek ledusskapī uz aptuveni 30 min. Var iegādāties jau gatavās liellopa burgeru kotletes tuvākajā veikalā.

2.Liellopa burgeru kotletes uzliec uz iepriekš uzkurināta grila, cep kotleti aptuveni 7-8 minūtes, attiecīgi katrai pusei atļaujot gatavoties 3-4 minūtes. Liellopa burgeru kotlešu pagatavošanai var izmantot arī grilpannu vai parasto pannu.

3.Apcep bekonu līdz paliek kraukšķīgs.

4.Lai maizītēm virsma ir brūngana, tās arī ir jāuzliek uz grila (vai grilpannas) aptuveni uz 2 minūtēm.

5.Formējam burgeru: burgeru maizīti iesmērē ar BBQ mērci, liec virsū salātlapas, apcepto liellopa burgeru kotleti, kuru pārklāj ar sieru.

6.Pa virsu liec apceptās bekons šķēlītes, tad liec sagriezto tomātu, sīpolu un marinēto gurķi un salātlapu. Visu bagātīgi pārklāj ar balto mērci un virsū liec burgeru maizītes augšu. Burgers gatavs!