facebook-icon
instagram icon
youtube icon
email icon

ZEMGALES BURGERS

Sastāvdaļas
Burgeru pilngraudu "Maiziņš"
50 ml bezpiedevu jogurta (sojas jogurts garšos lieliski)
Puse ēdamkarotes sinepju
Cukini
Veģetārā burgerkotlete
Salātu lapas
Pašgatavota mērce (150g majonēzes; dilles; 1 ķiploka daiviņa)

 Pagatavošana:

1. Sāc ar kotlešu gatavošanu (vari nopirkt gatavās veģetārās burģerkotletes veikalā). Šampinjonus sagriež sīkāk un apcepj uz pannas, līdz visa sula iztvaikojusi un sēnes ir apbrūnējušas un sausas. Atsevišķi eļļā apbrūnina arī sagrieztus sīpolus. Bļodā liek tumšās pupiņas bez šķidruma un ar dakšu tās saspaida līdz veidojas viendabīga masa. Pupiņām pievieno apceptos šampinjonus un sīpolus, saspiestas ķiploka daiviņas, rīvētu sieru, rīvmaizi, olas, sāli, garšvielas un visu kārtīgi samaisa. No masas veido apaļas, plakanas kotletes un cep uz grila (8-10 min, attiecīgi katrai pusei atļaujot gatavoties 3-4 minūtes) vai sakarsētā eļļā uz pannas, līdz abas puses kļuvušas brūnas.
2. Samaisi jogurtu ar sinepēm un pavisam nedaudz sāls, lai pagatavotu mērci.
3. Cukini sagriez 10 lielās, slīpās šķēlēs. Apkaisi ar sāli un pagaidi 10 minūtes, tad notecini iznākušo ūdeni. Pēc tam apgrillē cukini uz grila no abām pusēm, līdz tie mīksti, vai arī cep krāsnī 15 - 20 minūtes.
4. Liec uz apakšējās maizītes jogurta mērci, salātlapu, cepto cukini, veģetāro burgerkotleti kotleti un salātlapas. Apsmērē augšējo maizīti ar mērci un liec virsū burgerim.